Aantal porties
Van energieverbruik tot portiegrootte
Je energieverbruik zonder sport:
 
           
 
Graanproducten
 
Groenten
 
Melkproducten
 
Gezonde vetten  
 
Vlees, vis, eieren en vleesvervangers  
 
Restgroep  
 
Fruit  
 
 
 
Wat is een portie
Vocht
Appelsap/sinaasappelsap - 1 glas van 150 ml
Koffie/thee - 1 tas van 125 ml
Water - 1 glas van 150 ml
Soep - 1 soeptas van 300 ml
 
Graanproducten
Aardappel, gebakken - 5 eetlepels van 30 g
Aardappel, gekookt (eivormig) - 3 middelgrote van 50 g
Aardappelpuree - 3 eetlepels van 50 g
Beschuit, wit/volkoren - 6 stuks van 10 g
Brood, wit/lichtbruin - 2 sneden van 27 g
Brood, wit/lichtbruin - 2 sneden van 29 g
Brood, geroosterd wit/lichtbruin - 2 toasts van 21 g
Cornflakes - 1 kop van 30 g
Deegwaren, gekookt - ½ kop van 210 g
Deegwaren, ongekookt - 1 kop van 70 g
Havervlokken - 1 kop van 45 g
Muesli - 1 kop van 50 g
Ontbijtgraan - 1 kop van 40 g
Pannenkoek - 2 stuks van 60 g
Pistolet - 1 middelgrote van 45 g
Rijst, gekookt - 1 portie van 150 g
Rijst, ongekookt - ½ zakje van 62,5 g
Rijstwafel - 5 stuks van 7 g
Roggebrood - 2 sneden van 40 g
Rozijnenbrood - 2 sneden van 40 g
Sandwich, gesuikerd - 1 stuk van 40 g
Spaghetti, bereid - 1 bord van 300 g
Stokbrood - ¼ stokbrood van 260 g
Volkorenbrood - 2 sneden van 35 g
Volkorenbrood - 1 snede van 45 g
 
Groenten
Bloemkool/broccoli gekookt  - 2 eetlepels van 30 g
Champignon, gekookt - 2 eetlepels van 30 g
Courgette, gekookt - 2 eetlepels van 35 g
Knolselder, rauw - 1 hand van 85 g
Komkommer, rauw - 1 hand van 85 g
Paprika groen/geel/rood - ½ stuk van 185 g
Prei, gekookt - 2 eetlepels van 45 g
Radijs - 10 radijzen van 6 g
Soep - 1 soeptas van 300 ml
Spruit, gekookt  - 2 eetlepels van 40 g
Tomaat - ½ stuk van 150 g
Venkel - ½ stuk van 200 g
Witlof - 1 stuk van 100 g
Wortel - 1 middelgrote van 100 g
 
Melkproducten
Chocolademelk - 1 brikje van 200 ml
Gouda - 2 sneetjes van 20 g
Gruyère, geraspt - 3 eetlepels van 15 g
Karnemelk  - 1 glas van 150 ml
Melk - 1 glas van 150 ml
Milkshake - 1 glas van 150 ml
Parmezaan - 5 eetlepels van 10 g
Platte kaas - 1 potje van 125 g
Pudding - 1 potje van 125 g
Rijstepap - 1 potje van 100 g
Smeerkaas - 2 driehoekjes van 20 g
Yoghurt - 1 potje van 125 g
 
Gezonde vetten
Avocado - ½ avocado van 160 g
Vloeibare margarine - 1 eetlepel van 18 g
Minarine - 2 eetlepels van 18g
Mayonaise - 1 eetlepel van 25 g
Hazelnoot - 1 handje van 12 g
Olie - 1 eetlepel van 10 g
Olijf - 16 olijven van 4 g
Pindakaas - 1 eetlepel van 15 g
Pindanoot - 1 handje van 20 g
Pitten en zaden - 2 eetlepels van 15g
 
Vlees, vis, eieren, vleesvervangers
Ei, gekookt - 2 middelgroot van 50 g
Filet d'Anvers - 5 sneetjes van 15 g
Forel - 1/2 stuk van 120 g
Garnalen - 5 eetlepels van 18 g
Ham, gekookt - 2 sneetjes van 45 g
Ham, rauw, gerookt - 3 sneetjes van 25 g
Haring/maatje - 1 middelgrote van 80 g
Heilbot, gerookt - 2 sneetjes van 30 g
Kabeljauw - ½ moot van 175 g
Kalkoenham - 3 sneetjes van 20 g
Kippenham - 3 sneetjes van 20 g
Kippenborst (zonder vel) - ½ filet van 160 g
Kippenbout (zonder vel) - ½ bil van 165 g
Konijn/haas - ¼ bout van 250 g
Makreel, gerookt - ½ filet van 145 g
Mossel - 20 mosselen van 4 g
Omelet (1 ei) - 1 omelet van 60 g
Peulvruchten, gekookt/droog - 5 eetlepels van 35 g
Pladijs (schol) - ½ stuk van 135 g
Sardine - 2 stuks van 33 g
Varkenslapje - ½ stuk van 150 g
Vleesbrood - 2 sneetjes van 30 g
Zalm, gerookt - 2 sneetjes van 30 g
Zalm, moot - ½ stuk van 180 g
 
Restgroep
Aardappelkroket (diepvries) - 4 stuks van 27 g
Bloemsuiker - 2 eetlepels van 6 g
Boter - 1 eetlepel van 18 g
Boterhampasta (choco) - 2 eetlepels van 33 g
Boudoir - 5 stuks van 5.5 g
Cake - 1 sneetje van 30 g
Cake met fruitvulling - 1 sneetje van 35 g
Chips - 1 pakje van 30 g
Chocolade - 1 reep van 25 g
Confituur - 2 eetlepels van 30 g
Confituurtaart - 1 stuk van 80 g
Croissant - 1 stuk van 50 g
Frangipane - 1 spie van 100 g
Frieten - 1 portie van 250 g
Fruittaart  - 1 spie van 165 g
Honing - 2 eetlepels van 27 g
Ketchup - 1 eetlepel van 23 g
Koekje - 3 stuks van 10 g
Koekje met chocolade - 2 stuks van 20 g
Koffiekoek - 1 middelgrote van 75 g
Koffiekoek met rozijnen (Suisse) - 1 stuk van 75 g
Koffiekoek met pudding - 1 stuk van 80 g
Limonade/cola - 2 glazen van 150 ml
Mattentaart - 1 stuk van 120 g
Peperkoek - 2 sneden van 23 g
Pickles - 2 eetlepels van 15 g
Praline - 2 pralines van 15 g
Rijsttaart - 1 spie van 140 g
Roomijs - 2 bollen van 50 g
Salami - 4 sneetjes van 9 g
Slagroom - 2 eetlepels van 12 g
Soes, chocolade - 1 soes van 115 g
Speculaas - 4 speculaasjes van 7 g
Spek, gerookt - 4 sneetjes van 15 g
Suiker - 2 eetlepels van 15 g
Wafel, Luikse - 1 wafel van 55 g
Wafel, chocolade - 1 wafel van 60 g
 
Fruit
Aardbei - 10 stuks van 15 g
Abrikoos (zonder pit) - 1 middelgrote van 150 g
Ananas (vers)/ananas (blik) - 1 snede van 100 g
Appel - 1 middelgrote van 140 g
Appelmoes - 3 eetlepels van 40 g
Banaan - 1 middelgrote van 130 g
Citroen - 1 middelgrote van 70 g
Clementine - 3 stuks van 35 g
Dadel, gedroogd (zonder pit) - 5 stuks van 9 g
Druif - 15 stuks van 7 g
Kers (zonder pit) - 20 stuks van 4 g
Kiwi - 2 stuks van 75 g
Lychee - 10 stuks van 11 g
Mandarijn - 2 stuks van 60 g
Mango - ½ stuk van 200 g
Meloen - ¼ stuk van 540 g
Nectarine - 1 stuk van 95 g
Papaya - 1 stuk van 125 g
Passievrucht - 4 stuks van 15 g
Peer - 1 stuk van 160 g
Perzik, zonder pit - 1 stuk van 125 g
Pompelmoes - ½ stuk van 200 g
Pruim, zonder pit - 2 stuks van 55 g
Pruim, gedroogd - 5 stuks van 6 g
Rozijn - 1 handje van 12 g
Sinaasappel - 1 stuk van 140 g
Vijg, gedroogd  - 4 stuks van 20 g 
Watermeloen - 1/10 stuk  van 1125 g